27.10.22

Fazer Mylly ostaa myös matalasakoista ruista

Ruistuotteita valmistetaan eri sakolukutasojen rukiista ja luomurukiista, joten myös matalasakoiselle rukiille ja luomurukiille on tarvetta. Fazer Mylly ostaakin myös alle 100 sakolukuista ruista eikä sakolukuvähennystä enää ole.

Ruis talvehti syysviljoista parhaiten. Hehtaarisadoissa oli alueellista vaihtelua. Laadut olivat varsin hyvät. Pääosa eristä on ollut sakoluvultaan yli 200.

Ruistuotteiden valmistamiseen tarvitaan eri sakolukutasojen ruista ja luomuruista. Myös matalasakoiselle rukiille ja luomurukiille on tarvetta. Fazer Mylly ostaa myös alle 100 sakolukuista ruista, poistimme myös sakolukuvähennyksen, eli sakoluku ei vaikuta laatuhinnoitteluun.

Vastaanottopaikat tavanomaiselle ruissadolle 2022 ovat tällä hetkellä Lahti, Turenki, Koria ja Loimaa. Vastaanottopaikat luomuruissadolle 2022 ovat tällä hetkellä Lahti ja Hämeenlinna.

Sadon 2023 rukiin eli syksyn 2022 rukiin kylvöjen osalta olosuhteet eivät olleet parhaat mahdolliset. Ruissopimuksia sadosta 2023 on tehty kuukausien ajan. Mikäli ruista olet kylvänyt ja ruissopimus on vielä mietinnässä, tutustu rukiin viljelysopimustarjoukseemme.

Ostamme myös myllylaatuista kevätvehnää, syysvehnää, luomukevätvehnää, suurimokauraa ja luomusuurimokauraa.
Katso täältä kaikkien viljojen ostohintatarjoukset ja yhteystiedot.

Kommentit

Kirjaudu tai rekisteröidy kirjoittaaksesi kommentteja