01.02.05

Investointien rahoituspäätökset liikkeelle, enimmäisrajoja tarkistettiin

Maa- ja metsätalousministeriö on ilmoittanut, että TE-keskukset alkavat tehdä päätöksiä investointitukihakemuksiin 10.1.2005 alkaen.

Maa- ja metsätalousministeriö on ilmoittanut, että TE-keskukset alkavat tehdä päätöksiä investointitukihakemuksiin 10.1.2005 alkaen. Rahoitustoiminta saadaan liikkeelle asetuksen muutoksen jälkeen, jolla 30.12.2004 nostettiin tuettavien investointien enimmäisrajaa aikaisempaan 840 000 euroon komission vaatimusten mukaisesti.

Tuettavien investointien enimmäismäärät

Viime keväänä tehdyn valtioneuvoston asetuksen mukaan tuettavien investointien enimmäismäärä oli 550 000 euroa, mikä kotieläinhankkeissa tarkoitti koko jäljellä olevan rahastokauden, eli vuoden 2006 loppuun saakka, yhteenlaskettuja investointeja.

Komission vaatimuksen mukaan valtioneuvoston asetusta muutettiin siten, että enimmäismäärä palautetaan aikaisempaan 840 000 euroon. Edelleen investointien kokonaismäärä voi olla suurempikin, mutta tuet lasketaan enintään tästä summasta. Lisäksi enimmäismäärää sovelletaan hankekohtaisesti, eli eri hankkeita ei lasketa yhteen. Enimmäismäärää voidaan korottaa kaksinkertaiseksi, jos hankkeeseen osallistuu vähintään kolme yrittäjää yhdessä. Näin ollen sekä laina että avustus voidaan laskea tuplasummasta toisin kuin nykyisissä säädöksissä.

Maanostolainoituksessa tuettavien kauppojen enimmäismäärä säilyy 550 000 eurossa yhteensä tämän jäljellä olevan rahastokauden aikana. Nuorten viljelijöiden aloitustuessa ei ole mitään enimmäisrajoitusta.

Enimmäisrajan korotusta sovelletaan kaikkiin viime kevään jälkeen vireille pantuihin hakemuksiin. TE-keskuksissa on tällä hetkellä hakemuksia, jotka on haettu aiemman 550 000 euron enimmäismäärän mukaisesti. Näitä voidaan nyt siis tarkistaa ja tehdä tarvittavat korotukset haettaviin laina- ja avustusmääriin. TE-keskuksista oltaneen yhteydessä hakijoihin, joiden laina- ja avustusmääriä voitaisiin nostaa haetusta.

Kommentit

Kirjaudu tai rekisteröidy kirjoittaaksesi kommentteja