01.02.05

Luopumistukipellot ja niiden tukikelpoisuus

Eläkeläisten, jotka ovat jääneet eläkkeelle jättämällä pellot viljelemättä, on ilmoitettava peltonsa LFA - ja ympäristötukien jonotuslistalle 30.11. mennessä. Ilmoitus jätetään kuntaan lomakkeella 175. Eläkkeelle on voinut jäädä pellon viljelemättömyyssitoumuksen perusteella kolmenkin eri luopumislain mukaisesti. Eläkeläisten ei tarvitse siis vielä marraskuun loppuun mennessä etsiä pellolle vuokramiestä tai ostajaa. Kuitenkin ennen seuraavien tukihakemusten jättämistä siirto on tehtävä ja pellot on otettava viljelyyn ensi kasvukaudella.

Eläkeläisten, jotka ovat jääneet eläkkeelle jättämällä pellot viljelemättä, on ilmoitettava peltonsa LFA - ja ympäristötukien jonotuslistalle 30.11. mennessä. Ilmoitus jätetään kuntaan lomakkeella 175. Eläkkeelle on voinut jäädä pellon viljelemättömyyssitoumuksen perusteella kolmenkin eri luopumislain mukaisesti.

Eläkeläisten ei tarvitse siis vielä marraskuun loppuun mennessä etsiä pellolle vuokramiestä tai ostajaa. Kuitenkin ennen seuraavien tukihakemusten jättämistä siirto on tehtävä ja pellot on otettava viljelyyn ensi kasvukaudella.

Pellon siirrosta on hyvä hakea ennakkotieto Melasta, sillä luovutuksen tulee täyttää kyseisen lain vaatimukset. Useimmiten riittää se, että luovutuksen saaja on Myel - vakuutettu.

Kommentit

Kirjaudu tai rekisteröidy kirjoittaaksesi kommentteja