01.02.05

Suomen helpoin Internet-pankki

OP-ryhmä on avannut 25.11. asiakkailleen helppokäyttöisen Internet-palvelun osoitteessa helppo.op.fi. Palvelu avataan tammikuun 2005 aikana myös kaikilla OP-ryhmän asiakaspäätteillä. Helppo.op.fi-palvelu on kehitetty huomioiden mm. Näkövammaisten keskusliiton näkemykset. Palvelun käytettävyys on testattu ulkopuolisella yrityksellä. Helppo-palvelu on yksinkertaistettu versio Osuuspankin Internet-palvelusta ja auttaa erityisesti niitä, joiden näkökyky on heikentynyt, tai jotka eivät ole kovin tottuneita käyttämään Internetiä.

OP-ryhmä on avannut 25.11. asiakkailleen helppokäyttöisen Internet-palvelun osoitteessa helppo.op.fi. Palvelu avataan tammikuun 2005 aikana myös kaikilla OP-ryhmän asiakaspäätteillä. Helppo.op.fi-palvelu on kehitetty huomioiden mm. Näkövammaisten keskusliiton näkemykset. Palvelun käytettävyys on testattu ulkopuolisella yrityksellä.

Helppo-palvelu on yksinkertaistettu versio Osuuspankin Internet-palvelusta ja auttaa erityisesti niitä, joiden näkökyky on heikentynyt, tai jotka eivät ole kovin tottuneita käyttämään Internetiä.

Helppo-palvelussa näytöllä on suuret valikot, joiden käyttäminen hiirellä on helppoa. Asiakas voi valita näytölle näkemistä helpottavat värit ja suurentaa tekstin kokoa näytöllä olevien yksinkertaisten painikkeiden avulla.

Mikäli asiakkaalla on käytössään ns. kosketusnäyttö, voi palvelun kaikkia ominaisuuksia käyttää sillä. Tällöin asiakas ei tarvitse lainkaan näppäimistöä ja hiirtä, riittää että painaa ruudulla näkyviä painikkeita. Tarvittaessa ruudulla näkyy kirjain- ja numeronäppäimistö. Kosketusnäyttöjä asennetaan osuuspankkien asiakaspäätteille ensi vuoden aikana.

Helppo.op.fi-palveluun kuuluu laskunmaksu kotimaassa, siirrot omien tilien välillä ja siinä on valmiit laskupohjat toistuville maksuille sekä tilitiedot ja korttien tiedot. Palvelussa voi myös lähettää viestejä omaan osuuspankkiin ja vastaanottaa niitä. Asiakas saa OP 0100 0500 puhelinpalvelun tuen paikallisverkkomaksun hinnalla. Palvelusta on aluksi saatavilla vain suomenkielinen versio.

- Kehitimme helppo.op.fi-palvelun asiakkaiden toiveiden perusteella. Työssä otettiin huomioon mm. Näkövammaisten keskusliiton näkemykset, ja palvelun käytettävyys testattiin. Palvelua myös kehitetään jatkossa asiakastarpeen pohjalta, verkkopalvelujohtaja Mikko Hyttinen Osuuspankkikeskuksesta kertoo.

- Jatkokehityskohteita ovat esimerkiksi erilaisten apuvälineiden käyttömahdollisuudet asiakaspäätteillämme, mm. tukivarret, joilla asiakas saa näytön haluamaansa asentoon halutulle korkeudelle.

Kommentit

Kirjaudu tai rekisteröidy kirjoittaaksesi kommentteja