28.01.13

Maatilan turvallisuudesta huolehtiminen tuo etua viljelijälle

Maatilan riskienhallinnan kannalta turvallisuuden kartoittaminen ja parantaminen sekä talouden katsominen kokonaisuutena ovat avainasemassa. Vahinkojen ennaltaehkäisy on keskeistä tilan toiminnan jatkuvuudelle. LähiTapiola ja MTK kannustavat maatilayrittäjiä turvallisuustekoihin uudistetulla yhteistyösopimuksella. Turvallisuudesta huolehtiminen ja riskien minimointi tuovat viljelijälle selvää etua.

Maatilan riskienhallinnan kannalta turvallisuuden kartoittaminen ja parantaminen sekä talouden katsominen kokonaisuutena ovat avainasemassa. Vahinkojen ennaltaehkäisy on keskeistä tilan toiminnan jatkuvuudelle. LähiTapiola ja MTK kannustavat maatilayrittäjiä turvallisuustekoihin uudistetulla yhteistyösopimuksella. Turvallisuudesta huolehtiminen ja riskien minimointi tuovat viljelijälle selvää etua.

Yhtiöryhmäjohtaja <b>Harri Lauslahti</b> LähiTapiolasta allekirjoittaa ja järjestöjohtaja <b>Matti Voutilainen</b> (vas.) sekä toiminnanjohtaja <b>Antti Sahi</b> MTK:sta (kesk.) todistavat allekirjoitusta
Yhteistyösopimuksen myötä LähiTapiola toimii MTK:n strategisena yhteistyökumppanina vakuutus- ja finanssialalla. Yhteistyökumppanuudella on pitkät perinteet jo LähiTapiolaa edeltävältä ajalta, sillä sekä Tapiola että Lähivakuutus ovat tehneet yhteistyötä MTK:n kanssa.

- Maatilayrittäjät ovat meille ensiarvoisen tärkeä asiakasryhmä. Olemme maatilojen vakuuttajana markkinajohtaja Suomessa 71 prosentin markkinaosuudella. Se, että viljelijät luottavat meihin tarkoittaa sitä, että mekin haluamme tuoda lisäarvoa asiakkuuteen. Yhteistyö MTK:n kanssa on tuottanut vuosien varrella hyviä tuloksia, olemme kehittäneet yhdessä vakuutusturvaan fiksuja ja viljelijöitä palvelevia ratkaisuja. Tätä työtä jatkamme tästä eteenkinpäin, sanoo LähiTapiolan markkinointipäällikkö Pirjo Ristola.

Edut kannustavat turvallisuustoimiin

LähiTapiolan edut MTK-jäsenille ovat vielä vuonna 2013 ennallaan, sillä ne on kiinnitetty Lähivakuutuksen ja Tapiolan vanhoihin tuotteisiin, jotka ovat voimassa pääsääntöisesti vuoden 2013 loppuun asti. MTK-edut tulevat muiden asiakasetujen lisäksi, eli maatilan vakuutusmaksuissa etu on tuntuva.

Vuoden 2014 alusta lähtien kaikki MTK-jäsenet saavat LähiTapiolasta 10 prosentin jäsenedun maatila-, metsä- ja kotivakuutuksesta. Kun LähiTapiolan asiantuntija tekee turvallisuus- ja huolenpitokäynnin maatilalle, MTK:n maatilajäsen voi saada 15 prosentin edun. Myös aktiivinen pankkitili Tapiola Pankissa oikeuttaa korkeampaan etutasoon.

- Turvallisuus on ykkösasia, ei alennuksen suuruus. Mutta haluamme tarjota edun, joka todella kannustaa toimimaan turvallisuuden ja taloudenhallinnan hyväksi. Vahinkojen ehkäiseminen on erittäin tärkeää sekä viljelijälle että meille vakuutusyhtiönä. Usein vahingot ovat estettävissä pienillä toimenpiteillä ja investoinneilla suhteessa vahinkojen kustannuksiin. Palo- ja sähköturvallisuuden parantaminen ovat hyvä esimerkki tästä. Kustannukset ovat pienet verrattuna suurvahinkojen aiheuttamiin menetyksiin, Ristola sanoo.

Esimerkiksi sähkötarkastuksen hinta vaihtelee tilakoon mukaan 250–700 euron välillä.

Alueyhtiöt hoitavat kokonaispalvelun ja korvaukset paikallisesti

LähiTapiola-ryhmä aloitti virallisesti toimintansa 1.1.2013. Yhtiöryhmä syntyi Lähivakuutuksen ja Tapiolan yhdistymisen seurauksena. Ryhmään kuuluu 20 alueyhtiötä sekä vahinko- ja henkivakuutusyhtiö, pankki, varainhoitoyhtiö ja kiinteistövarainhoitoyhtiö. Työeläkevakuutukset ryhmä tarjoaa asiakkailleen LähiTapiola Eläkeyhtiön kautta.

Alueyhtiömallin myötä LähiTapiola on vahvasti paikallinen toimija. Alueyhtiöiden toiminnan rakentuminen jatkuu tämän vuoden ajan muun muassa vakuutuskantojen siirrolla alueyhtiöiden hallintaan. Alueyhtiöt vastaavat jatkossa vakuutus-, pankki- ja sijoituspalvelujen kokonaistarjonnasta toimialueillaan. Myös korvauspalvelut hoidetaan paikallisesti, mistä etenkin maatila-asiakkailta on tullut paljon kiitoksia. Vahinkotilanteessa tuttu yhteyshenkilö ja paikallistuntemus tuovat joustoa tilanteen hoitoon.

Kommentit

Kirjaudu tai rekisteröidy kirjoittaaksesi kommentteja