06.11.13

Sijoitustalletus hakee tuottoa globaaleista luksusbrändeistä

LähiTapiola-ryhmään kuuluva LähiTapiola Pankki tuo markkinoille 5.11.2013 uuden kaksivuotisen sijoitustalletuksen, jossa sijoituskohteena ovat vahvat globaalit luksustuotteet. Osakekoriin valitut yritykset ovat Pandora A/S, L'Oréal, Daimler ja Burberry.

LähiTapiola-ryhmään kuuluva LähiTapiola Pankki tuo markkinoille 5.11.2013 uuden kaksivuotisen sijoitustalletuksen, jossa sijoituskohteena ovat vahvat globaalit luksustuotteet. Osakekoriin valitut yritykset ovat Pandora A/S, L'Oréal, Daimler ja Burberry.

Sijoitustalletus on turvallinen tapa säästää ja hyötyä osakemarkkinoiden mahdollisesta noususta ilman riskiä pääoman menettämisestä. Yhtiöt, joihin sijoitustalletus sijoittaa, ovat LähiTapiola Pankin sijoitustutkimuksen valitsemia ja niiden näkymät ovat sijoitustutkimuksen mukaan pidemmällä aikavälillä houkuttelevat.

"Luksustuotteiden valmistajille on yhteistä vahva brändi, joka on globaalisti tunnistettu. Vahva brändi toimii suojana hintakilpailua vastaan, jolloin yhtiöiden on helpompaa puolustaa marginaalejaan. Globaali myynti tasoittaa myös kysynnän maantieteellisiä vaihteluita ja näin ollen vakauttaa liiketoimintaa. Sijoitustalletukseen valitut yhtiöt edustavat vahvoja globaaleja brändejä omilta tuotealueiltaan", LähiTapiola Pankin analyytikko Aaron Kaartinen kertoo.

Yhtiöt osakekorissa:

Pandora A/S on tanskalainen korujen valmistaja. Yhtiön tärkeimmät tuotteet ovat rannekorut, helat, sormukset, korvakorut ja riipukset. Yhtiö toimii globaalisti ja sen päämarkkinat ovat USA ja Eurooppa.

L'Oréal on ranskalainen kosmetiikkayhtiö. Yhtiö on maailman johtava kosmetiikkayhtiö, jolla on 27 kansainvälistä brändiä. Yhtiö toimii globaalisti 130 maassa.

Daimler on saksalainen ajoneuvojen valmistaja. Yhtiö valmistaa premium-autoja sekä lisäksi rekkoja ja busseja pääasiassa Mercedes-Benz-tuotemerkillä. Yhtiö harjoittaa myös ajoneuvojen myyntiin liittyvää rahoitustoimintaa.

Burberry on vaatteiden ja asusteiden myyjä. Yhtiö myy Burberry-luksusbrändin alla tuotteita pääosin omissa myymälöissä, mutta myös muiden liikkeiden kautta. Yhtiö toimii globaalisti ja sen päämarkkina on Aasiassa.

Sijoitustalletuksesta mahdollista saada määräaikaistalletusta parempaa tuottoa

Kaksivuotinen sijoitustalletus Luksus on määräaikaistalletus, jolle maksetaan vuotuista takuukorkoa 0,1 prosenttia ja lisäkorkoa, mikäli ehdot toteutuvat. Mahdollisen lisäkoron lopullinen prosentti vahvistuu 10.12.2013, alustava mahdollinen lisäkorko on 5,0 prosenttia. "Talletuksen korko on houkutteleva verrattuna normaaleihin kahden vuoden määräaikaistalletuksiin", Aaron Kaartinen sanoo.

LähiTapiola Pankki maksaa kahden vuoden määräaikaiselle 1 000 euron talletukselle vuotuista talletuskorkoa 0,897 prosenttia (25.10.2013). Sen sijaan kahden vuoden mittaiselle sijoitustalletukselle maksettava vuotuinen talletuskorko on 2,6 prosenttia, jos odotettu lisäkorko toteutuu. Lisäkorko maksetaan, mikäli osakekorin kaikkien neljän osakkeen arvot ovat määrittelypäivänä 25.11.2015 samalla tasolla tai korkeammalla kuin lähtöpäivänä 10.12.2013.

Talletuksen myyntiaika on 5.11.–5.12.2013. Talletuksen pääoma ja takuukorko kuuluvat Suomen talletussuojan piiriin. Talletuksen lisäkorko ei kuulu talletussuojan piiriin. Vähimmäistalletus on 1 000 euroa.

Kommentit

Kirjaudu tai rekisteröidy kirjoittaaksesi kommentteja