Olet täällä

Talletussuoja turvaa talletukset LähiTapiola Pankin ja S-Pankin yhdistyessäkin

LähiTapiola Pankki ja S-Pankki yhdistyvät ja muodostavat uuden pankin, S-Pankin. Uusi pankki aloittaa toimintansa 1.5.2014. Uudistus ei edellytä asiakkailta mitään toimenpiteitä, vaan asiakkuudet säilyvät ennallaan. Pankissa olevat talletukset on suojattu lain edellyttämällä tavalla myös pankkien sulautumistilanteessa.LähiTapiola Pankki lähettää joulukuun aikana asiakkailleen kirjeen, jossa kerrotaan pankissa olevien talletusten talletussuojan jatkumisesta sekä tallettajan oikeudesta irtisanoa talletuksia. Kirjeen saavat kaikki asiakkaat, joilla on LähiTapiola Pankissa avista- eli käyttötili (esimerkiksi palkkatili tai säästötili) tai muu talletus (määräaikaistalletus tai sijoitustalletus).


Normaalitilannetta laajempi talletussuoja


Pankkien sulautumistilanteessa asiakkaan talletukset on kolmen kuukauden ajan sulautumisen täytäntöönpanosta lukien suojattu normaalitilannetta laajemmalla talletussuojalla. Kun talletussuoja normaalitilanteessa suojaa yhteismäärältään enintään 100 000 euron talletukset, pankkien sulautumistilanteessa molemmissa pankeissa olevat talletukset suojataan samaan määrään saakka kuin ne olivat ennen pankkien sulautumista.  • Esimerkki: Asiakkaalla on LähiTapiola Pankissa avistatilillä 60 000 euroa ja S-Pankissa 50 000 euroa. Asiakkaalla on kolmen kuukauden ajan sulautumisesta talletussuoja koko yhteissummalle 110 000 euroa. Tämän jälkeen talletussuoja jatkuu normaalina 100 000 euron talletussuojana.

LähiTapiola Pankissa ja S-Pankissa olevat määräaikaiset talletukset ovat suojan piirissä vastaavasti samaan määrään saakka kuin ennen talletuksen siirtoa talletuksen eräpäivään saakka.


Asunnonvaihtovarojen talletussuoja


Poikkeuksen talletussuojan enimmäismäärästä muodostaa asunnonvaihtovarojen korvaaminen talletussuojarahastosta. Talletussuoja kattaa asunnon kaupasta saadut varat täysimääräisesti kuuden kuukauden ajan. Edellytyksenä on, että tallettaja osoittaa luotettavasti varojen olevan peräisin omassa käytössä olleen asunnon myynnistä ja että varat käytetään seuraavan, omaan käyttöön tulevan asunnon hankkimiseen.


Tallettajan oikeus irtisanoa talletus/talletuksia


Tallettajalla on kuuden kuukauden kuluessa talletussuojakirjeen vastaanottamisesta oikeus irtisanoa sellainen talletus, joka jää osittain talletussuojan ulkopuolelle.  • Esimerkki: Asiakkaalla on LähiTapiola Pankissa kaksi määräaikaistalletusta, 50 000 euroa ja 60 000 euroa. Asiakas voi purkaa jommankumman talletuksen, koska niiden yhteismäärä on yli 100 000 euroa.

  • Esimerkki: Asiakkaalla on LähiTapiola Pankissa avistatilillä 20 000 euroa sekä 90 000 euron määräaikaistalletus. Asiakkaalla on oikeus purkaa talletus.


Lisätietoa talletussuojasta
http://talletussuoja.fi/Sivut/default.aspx


LähiTapiola Pankin asiakaspalvelu
puh. 01019 5102 (ma–pe klo 8–18)


Asiakkaamme voivat esittää kysymyksiä myös verkkopankin viestiosiossa.


 

Samankaltaista sisältöä