Olet täällä

Miten lemmikin loma sujuu turvallisesti? Lue asiantuntijan vinkit aiheesta

 

Pian alkaa aika, jolloin lemmikki kulkee mukana lomilla. Lemmikkien turvalliseen matkailuun ja mökkielämään kannattaa varautua jo etukäteen, niin kesäpäivät sujuvat huolettomasti kaikilla.

”Lomapaikkaan mentäessä kannattaa jo etukäteen selvittää lähimmän eläinlääkärin yhteystiedot, jotta ne löytyvät tarvittaessa nopeasti”, vinkkaa tuotepäällikkö Tiina Ala-Outinen LähiTapiolasta. Pienempien tapaturmien varalta lemmikille kannattaa pakata mukaan oma ensiapupakkaus. Siinä olisi hyvä olla mukana ainakin punkkipihdit, haavanpuhdistusaineet, sidetaitoksia ja sideharsoa.

”Jos lemmikillä on säännöllisessä käytössä reseptilääkkeitä, niiden riittävyydestä pitää varmistautua myös loman ajaksi.”

Kissan tai koiran ihoon kiinnittyneen punkin saa helpoiten irrotettua punkkipihdeillä. Punkkien tarttumista voi ennaltaehkäistä apteekeista tai eläinlääkäriltä ostettavilta liuosvalmisteilla tai punkkipannalla. Sataprosenttista suojaa ne eivät kuitenkaan tuo, joten eläimen turkki on hyvä tutkia päivän päätteeksi punkkien varalta.

Eläinlääkäriin eläin on syytä viedä aina, jos kyykäärme pääsee puraisemaan lemmikkiä. ”Puremakohta on yleensä pään alueella tai eturaajassa. Kyyn puraiseman eläimen hoitoon ei enää suositella kyypakkausta, vaan lemmikki pitäisi saada pysymään mahdollisimman liikkumatta ja varmistaa nopea hoitoonpääsy”, Ala-Outinen sanoo.

Kesähelteillä on mukava vilvoitella pulahtamalla uimaan. ”Koiran korvat on hyvä kuivata pumpulilla uimisen jälkeen siltä varalta, että korvaan on mennyt vettä. Korvaan jäänyt vesi voi altistaa korvatulehduksille. Myös kivuliaan hot spot -ihotulehduksen taustalla ovat usein helle ja runsas vedessä oleilu. Jos epäilee tulehdusta, lemmikki kannattaa mahdollisimman pian käyttää eläinlääkärin vastaanotolla.”

Vesille lähdettäessä myös kissoille ja koirille kannattaa pukea pelastusliivit.

Muistilista lomailijalle:

  • Punkkipihdit ja ensiaputarvikkeet
  • Lähimmän eläinlääkärin yhteystiedot
  • Pelastusliivit
  • Rokotukset kuntoon

Lisätietoa eläinvakuutuksista

Lemmikkien vakuutukset korvaavat, jos eläin sairastuu tai sille sattuu tapaturma. Vakuutuksesta voidaan korvata myös eläimen ulkopuoliselle aiheuttamia vahinkoja: http://www.lahitapiola.fi/henkilo/vakuutukset-ja-elake/elaimet
Kommentit

Samankaltaista sisältöä