Olet täällä

Maatilan yhtiöittäminen antaa lisää mahdollisuuksia maatalouden verosuunnitteluun

Onnistunut osakeyhtiöittämisen edellyttää juridiikkaan syvää osaamista sekä laskuharjoituksia omasta ja yrityksen taloudesta. Yhtiöittämisen antamilla uusilla mahdollisuuksilla voidaan esim. parantaa maatilan kykyä investoida. LähiTapiolan aihetta käsittelevä webinaari keräsi useita satoja katsojia.

- Maatilojen yhtiöittämisessä pihvi on pitkälti verotuksellinen. Kun maatila on yhtiöitetty jää osakeyhtiön käyttöön sen investointien, velkojen hoitoon ja mahdollisesti myös voitonjakoon 80 prosenttia voitosta. Velkaisen suoraan omistetun maatalouden tulos menee helposti kokonaan ansiotuloksi, jossa ylin marginaaliveroaste on noin 60 prosenttia. Yhtiöittäminen on saattanut olla jopa pelastava tekijä isoja investointeja tehneelle maatilalle, sanoo MTK:n verojohtaja Timo Sipilä.

Webinaarissa eniten kysymyksiä aiheuttivat pellot.

- Peltoon liittyy paljon tunnearvoja. Monesti kuitenkin peltojen siirtäminen yhtiöön on järkevin vaihtoehto. Toisaalta tämä voi olla viljelijöille se kaikkein vaikein kysymys, sanoo LähiTapiolan kehityspäällikkö Sami Myyrä.

LähiTapiolan sarjassaan ensimmäistä maatilayrittäjille suunnattua webinaaria seurasi suorana yli 300 henkilöä. Webinaarin tallenne on katsottavissa täältä.

Lisätietoja:

Timo Sipilä, verojohtaja, MTK, 040 505 9179

Sami Myyrä, kehityspäällikkö, LähiTapiola, 040 551 5904

Kommentit

Samankaltaista sisältöä