Olet täällä

MtechSalesMapin ensimmäinen asiakas on tyytyväinen – ”Palvelun avulla voimme optimoida omaa tekemistämme”

Vilomix otti MtechSalesMapin käyttöön vuoden alussa. Palvelu saa kehuja helppokäyttöisyydestään ja jouhevuudestaan. Myynti hoituu nyt myös huomattavasti sujuvammin ja tehokkaammin, Vilomixin myyntipäällikkö Antti Riikonen kertoo.

Vilomix on kokeillut vuosien saatossa erilaisia karttapalveluita, mutta kokenut ne jäykiksi, kalliiksi tai vaikeakäyttöisiksi.

Yritys otti Mtech Digital Solutionsin uuden kotimaisen MtechSalesMap-karttasovelluksen käyttöön vuoden alussa. Vaikka käyttöönottoprojekti on hieman vielä kesken, uskaltaa Vilomixin myyntipäällikkö Antti Riikonen antaa sovellukselle jo hyvän arvosanan.

”Olemme olleet tyytyväisiä. Palvelu toimii jouhevasti, vaikka dataa on paljon. Hinnoittelukin on kohtuullinen.”

Asiakkaat ja myyntialueet saadaan näkymään kartalla

Mtechin helmikuun alussa lanseeraama MtechSalesMap on verkkopalvelu, joka on suunniteltu erityisesti maatalousalan myyntiorganisaatioiden ja myynnin johdon käyttöön. Palvelun ideana on näyttää yritykselle tärkeät asiakas- ja myyntitiedot kartalla. Hinta on alle 10 euroa kuussa per käyttäjä.

Vilomix otti palvelun käyttöön sujuvoittaakseen ja tehostaakseen myyntiä. Myynti helpottuu, kun asiakkaat – sekä potentiaaliset että olemassa olevat – saadaan näkymään visuaalisesti ja selkeästi kartalla. MtechSalesMapin avulla myyntialueet saadaan myös selkeästi dokumentoitua. Näin Vilomixin myyntiedustajat hahmottavat paremmin oman myyntialueensa ja sen potentiaaliset asiakkaat.

Myynnin ohjauksen ja optimoinnin apuväline

Mtechin karttasovelluksessa tietoja voidaan suodattaa ja analysoida erilaisilla hakukriteereillä. Tietokannasta pystytään esimerkiksi muodostamaan asiakaskohderyhmiä tai alueellisia myyntivolyymejä ja visualisoimaan ne kartalle. Näin myynnin johtaminen helpottuu ja resursseja pystytään kohdentamaan paremmin oikeisiin paikkoihin. Asiakaspalvelukin hyötyy, kun esimerkiksi myyntiedustajilla on oikeat tuotteet mukana ja toimitukset tapahtuvat jouhevasti.

Riikosen mielestä MtechSalesMap on ennen kaikkea myynnin ohjauksen ja optimoinnin apuväline.

”Palvelun avulla voimme optimoida omaa tekemistämme. Pystymme esimerkiksi näkemään, missä tiloja on, minne kannattaa mennä ja missä järjestyksessä.”

Vilomix kerää itse sekä olemassa olevia että potentiaalisia asiakkaita MtechSalesMapin tietokantaan. Riikonen korostaa, että tietokanta on vain ja ainoastaan yrityksen sisäisessä käytössä. Edes eri alueiden myyntiedustajat eivät voi nähdä muun kuin oman alueensa asiakastietokannan.

Käyttö on helppoa – lyhyt koulutus riittää

Yritykset saavat MtechSalesMapin käyttöönsä avaimet käteen -periaatteella. Sovelluksen käyttö on Riikosen mukaan helppoa, kunhan perustietotekninen osaaminen on hallussa. Niinpä pitkiä ja kalliita koulutuspaketteja ei tarvita. Vilomixin myyntiedustajille aiotaankin järjestää vain lyhyt etäkoulutus.

”Käytön oppii nopeasti eikä ohjelma ole liian monimutkainen. Yksi palvelun parhaita ominaisuuksia on kartalla piirtäminen ja rajaaminen, joka sujuu helposti.”

Visualisointi on nykyaikaa

Riikosen mielestä MtechSalesMapin tarjoama visualisointi on nykyaikaa.

”Visualisointi antaa paremman kokonaiskuvan. Kartasta voi huomata esimerkiksi alueita, joilla emme ole käyneet ollenkaan. Ne näkyvät kartassa heti tyhjänä alueena.”

MtechSalesMapin avulla olemassa oleva tieto valjastetaan hyötykäyttöön

Mtechin myyntipäällikkö Janne Arenius korostaa palvelun helppokäyttöisyyttä ja nopeasti saatavia hyötyjä. Yrityksillä on jo käytössään muun muassa laskutustietoa, jota voidaan hyödyntää palvelun pohjaksi. Kaikki tarvittava tieto on siis jo olemassa, ja palvelun avulla se voidaan valjastaa hyötykäyttöön.

Palvelulle on kova kysyntä yrityksissä, joiden kasvutavoitteisiin nykyiset työkalut eivät pysty vastaamaan. Osa haluaa MtechSalesMapilla korvata CRM:nsä ja pitää siten byrokratian pienenä. Henkilöstökuluihin peilattuna palvelun käyttökustannus on myös erittäin maltillinen, Arenius sanoo.

”MtechSalesMapilla pyrimme osaltamme parantamaan kotimaisen teollisuuden kilpailukykyä. Uskomme 20–30 prosentin myynnin kasvuun tällä palvelulla.”

Kommentit

Samankaltaista sisältöä