Olet täällä

EU:n maataloustuotteiden sisäisen kaupan ja viennin tukemiseen 172 miljoonaa

Euroopan komissio antaa 172,5 miljoonan euron lisärahoituksen EU:n maatalousbudjettiin. Summa on tarkoitettu käytettäväksi maataloustuotteiden Euroopan sisäiseen ja maailmanlaajuiseen myynninedistämiseen, Euroopan komissio tiedottaa.

Seuraavan kolmen vuoden aikana järjestetään 79 kampanjaa mittavalle määrälle eurooppalaisia ruokatuotteita, kuten maitotuotteille, oliiville ja oliiviöljylle sekä hedelmille ja vihanneksille.

”Eurooppa on maailmalla tunnettu hyvänlaatuisista ruokatuotteistaan ja kulinaarisista perinteistään. Potentiaalia on valtavasti ja tuottajat voivat olla varmoja, että komissio sanan levittämisessä”, sanoo maatalouden ja maaseudun kehittämisen komissaari Phil Hogan.

Kampanjat on suunniteltu eurooppalaisten tuottajien avuksi levittämään sanaa tuotteidensa laadusta niin EU:n sisäisesti kuin muualla maailmassa. Valtaosa kampanjoista järjestetään EU-alueen ulkopuolella ja niiden avulla onkin tarkoitus avata markkinoita uusiin maihin.

Tänä vuonna 97 miljoonaa euroa oli kohdennettu kevyempiin promootio-ohjelmiin, joissa on yksi tai useampi järjestö samasta jäsenvaltiosta järjestävänä tahona. Loput 75,5 miljoonaa euroa on tarkoitettu laajempiin kampanjoihin, joihin osallistuu vähintään kaksi järjestöä vähintään kahdesta jäsenmaasta tai yksi tai useampi eurooppalainen järjestö. Rahoitusta kampanjaan pystyi hakemaan vuoden alkupuolella. Eurooppalaisen ruuan myynninedistämiseen osallistuvia järjestöjä on kampanjoissa mukana yhdeksästätoista eri jäsenmaasta.

 

Lähde: Euroopan komissio

Kommentit

Anonymous

Tuokin raha menee muiden kun viljeliöiden taskuun.

Samankaltaista sisältöä