Olet täällä

Uuden sadon vastaanotto on käynnistynyt

Hellekesän sadonkorjuu on alkanut jo heinäkuun puolella. Viljan vastaanotto on käynnistynyt myös Raision myllyillä ja Raisioagron rehutehtailla uuden sadon osalta.

Viljan vastaanotto uuden sadon osalta on käynnistynyt kesäseisakkien jälkeen. Ostamme myllyviljoja perinteisesti Raisioon ja Nokialle. Mutta nyt voit toimittaa ruista myös Loimaalle ja suurimokauraa vastaanotamme myös Ylivieskassa.

Mallasohraa sekä vanhaa satoa että uutta, voi toimittaa sekä Turenkiin/Hämeenlinnaan, Lahteen tai Naantaliin. Rehuviljoja, vehnää ja ohraa, ostamme Ylivieskan ja Kouvolan rehutehtaille, mutta myös Raisioon.

Esinäyte nopeasti Raision tai Nokia viljalaboratorioihin analysoitavaksi

Sitä mukaa kuin viljan puinnit edistyvät, kannattaa esinäytteet kerätä saman tien ja lähettää analysoitavaksi. Esinäytteet tarvitsemme suurimoviljojen ja mallasohran osalta, mutta myös kevät- ja syysvehnästä voit näytteet laittaa tulemaan. Esinäytepussit on postitettu, mutta lisää pusseja voit pyytää viljan ostajaltasi. Selvitä viljan laatu heti, niin myynti ja toimitus sujuvat ongelmitta syksyn kuluessa.

Rukiin ja syysvehnän laatu hyvä

Ensimmäiset rukiin ja syysvehnän esinäytteet ja vastaanottonäytteet on analysoitu. Laatu vaikuttaa hyvältä, ainakin näiden ensimmäisten näytteiden osalta. Rukiin sakoluvut ovat selvästi yli 200 ja syysvehnän valkuaispitoisuus kohtuullisella tasolla. Sitä mukaa kun esinäytteitä saadaan, muodostuu myös laatukuva viljasadosta.

Viljatori odottaa rekisteröitymistäsi

Viljatori, viljan sähköinen markkinapaikka, on avattu alkukesästä. Kun viljakauppa käynnistyy uuden sadon osalta täyteen vauhtiin, on hyvä tilaisuus tutustua myös Viljatorin toimintaan. Viljatorilla ensimmäinen käynti edellyttää rekisteröitymistä, mutta ei velvoita mihinkään muuhun.

Lisätietoja Raision viljanostajilta ja raisio.com/viljat -nettisivuilta

Kommentit

Samankaltaista sisältöä