Olet täällä

RGT Planetin voittokulku jatkuu ympäri maailmaa

RAGT:n jalostama RGT Planet on poikkeuksellisen menestynyt mallasohra. RGT Planetia viljellään tällä hetkellä 24 Euroopan maassa ja kaiken kaikkiaan 33 eri maassa ympäri maailmaa. Parhaillaan se on valtaamassa Australian markkinoita.

Laajalti hyväksytty teollisuudessa

Mallasohran jalostuksessa koko tuotantoketjun toiveet on otettava tarkasti huomioon.

”Mallasohralajike menestyy markkinoilla vain, jos onnistumme vastaamaan kaikkien kolmen asiakkaan eli viljelijän, mallastamon ja panimon tarpeisiin”, kertoo Chris Black, RAGT Seedsin viljojen kansainvälinen tuotepäällikkö.

RGT Planet on onnistunut vastaamaan kaikkien odotuksiin erinomaisesti. Lajike tuli ensimmäisen kerran markkinoille vuonna 2015 Iso-Britanniassa, Ranskassa ja Tanskassa. Samana vuonna se sai mallasohrahyväksynnän Ranskassa ja sittemmin lajiketta ei ole pysäyttänyt mikään.

”RGT Planet on laajalti hyväksytty panimoteollisuudessa ja on käytännössä kaikkien suurien panimoiden listoilla, kuten Carlsbergin, Heinekenin, ABInbev Diageon, ja monen muun ympäri maailmaa.”

Viljelyvarma ja helposti markkinoitava

Poikkeuksellisen RGT Planetista tekee se, miten hyvin lajike menestyy erilaisissa viljely-ympäristöissä. RGT Planet kukkii aikaisin, mutta kypsyy kuitenkin keskimyöhään. Jyvän täyttymiseen jää pidempi aika ja sen ansiosta lajikkeen satoisuus on omaa luokkaansa.

”En ole nähnyt yhdenkään lajikkeen suoriutuvan näin hyvin. Sen viljelyvarmuus ja satoisuus ovat huippuluokkaa eri puolilla maailmaa, vaikka viljelyolosuhteet vaihtelevat rajusti toisistaan.”

Viljelyominaisuudet ovat yksi tekijä RGT Planetin suosion takana, mutta vähintään yhtä tärkeää viljelijän kannalta on tieto siitä, että sadon saa varmasti markkinoitua eteenpäin. Suositulle RGT Planetille löytyy aina ostajia ympäri Eurooppaa ja sen ansiosta vientimahdollisuudet ovat erinomaiset.

”Lajikkeen parissa tehdään jatkuvasti töitä. Tällä hetkellä teemme teollisuuden kanssa yhteistyötä ja yritämme avata lisää vientikanavia itään, kuten Kiinaan, Vietnamiin, Thaimaahan, Koreaan ja Japaniin”, kertoo Black.

Luottoa RGT Planetin suosion jatkumiseen lisää myös teollisuuden sitoutuneisuus.
”Kun viljelijä, mallastamo ja panimo löytävät hyvän lajikkeen, ei sitä helpolla vaihdeta.”

Tekijä: 

Kommentit

Samankaltaista sisältöä