Olet täällä

Toimitus ja kuljetus tehtaalta kauppaan ja tilalle

AIV 2 Plussan, AIV Ässän ja Propcorn Plussan kuljetuksen on oltava VAK-säädösten (vaarallisten aineiden kuljetussäädökset) mukainen. Astiat on kiinnitettävä tukevasti kuljetuksen ajaksi. Kuormatilan pohjien ja laitojen on oltava ehjiä eikä niissä saa olla teräviä ulokkeita, jotka voivat rikkoa astiat, tynnyrit tai kontit kuljetuksen aikana. Kuljettajalla on oltava voimassa oleva vaarallisten aineiden kuljettajan (VAK) ajolupa. Rahtikirjojen mukana kuljettaja saa maantiekuljetuksen ohjekortin.

Henkilöauton tavaratilassa syövyttäviä aineita saa kuljettaa enintään 20 kg pakattuna myyntipakkauksiinsa. Henkilöauton perävaunussa, paketti- tai kuorma-autossa, voidaan kuljettaa enintään 333 kg (AIV liuoksena noin 280 l) syövyttäviä säilöntäaineita myyntipakkauksissaan. Ajoneuvossa on tällöin pidettävä mukana tuotteita koskeva rahtikirja, johon on kirjoitettu lähettäjän sekä vastaanottajan nimi ja osoite, kollien lukumäärä ja kuvaus ja kokonaismäärä. Lisäksi täytyy olla jokaisesta kuljetettavasta aineesta ja tässä nimenomaisessa järjestyksessä pilkulla erotettuna YK- numero jonka edessä tunnus ”UN”, aineen virallinen nimi kuten se VAK:n kohtaan 3.1.2. on kirjoitettu, varoituslipukkeiden numerot sekä pakkausryhmä. Lisäksi tarvitaan vähintään 2 kg:n käsisammutin. Kuljetuksen aikana on tupakointi kielletty eikä mukana saa olla matkustajia.

Nämä kuljetussäännökset eivät koske maa- tai metsätalouskäytössä olevaa traktoria perävaunuineen, jonka nopeus vaarallisten aineiden kuljetuksissa on enintään 40 km/h. Kuljetuksessa tulee kuitenkin huomioida tarvittavaa huolellisuutta ja varovaisuutta ottamalla huomioon kuljetettavan aineen laji, määrä ja kuljetusmuoto.

Samankaltaista sisältöä