Olet täällä

Uudet korjuukelpoisuuskartat kertovat, milloin maasto kantaa puunkorjuukalustoa

Suomen metsäkeskus on tuonut metsäkoneyrittäjien käyttöön uudet korjuukelpoisuuskartat. Kartat helpottavat ympärivuotista puunkorjuuta ja sen suunnittelua alueittain.

Kartan avulla metsäkoneyrittäjät voivat tarkastaa, missä ja milloin maasto kantaa korjuukalustoa. Kartoilla erottuvat selvät talvileimikot ja kesäkorjuuseen sopivat kohteet. Näin puunkorjuuta pystytään rytmittämään entistä tasaisemmin ympäri vuoden. Myös maasto- ja puustovauriot vähenevät, kun kartta mahdollistaa korjuutöiden kohdistamisen keliolosuhteiltaan sopiviin kohteisiin.

Saatavilla 21 alueelle Suomessa, ensi vuonna kattavuutta laajennetaan

Karttoja on toistaiseksi saatavilla 21 alueelta eri puolilta Suomea, yhteensä noin 4 miljoonan hehtaarin alalta. Kartta-aineistoa tullaan täydentämään ensi vuonna.

Korjuukelpoisuuskarttoja on kehitetty yhteistyössä metsäalan toimijoiden kanssa Puu liikkeelle ja uusia tuotteita metsästä -kärkihankkeessa. Kartat on tuottanut Arbonaut Oy.

Uusia korjuukelpoisuuskarttoja voi selata ja ladata käyttöön Suomen metsäkeskuksen verkkosivuilta. Metsänomistajat ja toimijat näkevät hakkuukohteen korjuukelpoisuuden myös Metsään.fi-palvelun karttanäkymässä.

 

Lähde: Metsäkeskus

Kommentit

Samankaltaista sisältöä