20.05.24

Paranna perunan rikkakasvitorjuntaa Mizuki®-valmisteella!

Perunan istutukset ovat parhaillaan meneillään ja rikkakasvitorjunta tulee pian ajankohtaiseksi. Tälle kaudelle on tarjolla uusi tuote, Mizuki®, leveälehtisten rikkakasvien torjuntaan perunaviljelyksiltä. Ota alla olevat vinkit käyttöön ja paranna rikkakasvitorjunnan tehoja.

Uutuustuote vahvalla polttavalla teholla

Mizuki on rikkakasvitorjuntaan ja varsistohävitykseen tarkoitettu tuote perunalla. Mizuki on
kosketusvaikutteinen ja imeytyy kasvin lehtiin ja vihreisiin osiin. Tuote tehoaa jo taimettuneisiin leveälehtisiin rikkakasveihin. Valo parantaa tehoa, minkä takia suositellaan käsittelyä aamulla tai aamupäivällä. Korkeintaan yksi käsittely rikkakasvitorjuntaan on sallittu kasvukaudessa.

Mizuki tehoaa hyvin muun muassa savikkaan, mustakoisoon, pihatähtimöön, saunakukkaan ja kiertotattareeseen. Kosketusvaikutteisena tuotteena Mizukin teho ei ole riippuvainen maan kosteusolosuhteista.

Käytä yhdessä maavaikutteisen aineen kanssa

Mizukia kannatta käyttää yhdessä maavaikutteisen rikkakasviaineen kanssa (esimerkiksi Proman) juuri ennen perunan taimettumista (kasvuasteella BBCH 07-09).
Mitä enemmän leveälehtisiä rikkakasveja on ehtinyt taimettua ennen käsittelyä, sitä suurempi Mizukin tuoma hyöty on. Penkit kannattaa tehdä valmiiksi istutuksen yhteydessä tai mahdollisimman nopeasti istutuksen jälkeen. Näin varmistetaan rikkakasvien tasainen taimettuminen ja saadaan eniten hyötyä Mizukista.

Oikea käsittelyaika Mizukille, rikkakasvit taimettuneet tasaisesti.

Mizukin käyttömäärä on rikkakasvitorjunnassa 0,5–1,0 l/ha. Maksimimäärä 1,0 l/ha tehoaa laajasti eri rikkakasveihin. Pienempää käyttömäärää voidaan käyttää hyvin herkkiä rikkakasveja torjuttaessa tai tankkiseoksissa muiden rikkakasviaineiden kanssa.

Vasemmalla käsittelemätön, oikealla 0,75 l/ha Mizukia

Yleissuosituksena kokonaisvaltaiseksi rikkatorjuntastrategiaksi voidaan mainita esimerkiksi 2,0 l/ha Proman + 0,75 l/ha Mizuki ruiskutettuna juuri ennen perunan taimettumista.

Varmista hyvä peittävyys ja tasainen levittäytyminen

Mizuki on kosketusvaikutteinen ja sen takia hyvä, tasainen peittävyys on tehojen kannalta tärkeää. Käyttämällä tarpeeksi suurta vesimäärää (200–400 l vettä) ja vähintään 3 baarin painetta varmistetaan hyvä peittävyys.
Paras teho saavutetaan, kun käsitellyt rikkakasvit ovat sirkkalehtivaiheessa ja 2-4 lehtivaiheelle asti. Ruiskutuksen jälkeen taimettuviin rikkakasveihin ei saada tehoa Mizukilla. Tuote on sateenkestävä kaksi tuntia käsittelystä.

Lisätietoja löytyy Kasvinsuojeluainerekisteristä (https://www.kemidigi.fi/kasvinsuojeluainerekisteri/valmiste/18762) sekä Nordisk Alkalin sivuilta (https://www.nordiskalkali.fi/produkte/mizuki/)

Mizuki® on saatavilla Hankkijan, Lantmännen Agron ja Viljelijän Bernerin valikoimista.

Kommentit

Kirjaudu tai rekisteröidy kirjoittaaksesi kommentteja