04.10.23

Viljelijätukien kevään 2024 maksuaikataulu on julkaistu

Ruokavirasto julkaisi kevään 2024 viljelijätukien tavoitteellisen maksuaikataulun. Ajankohdat esitetään maksuaikataulussa vasta kuukausitasolla, sillä esimerkiksi valvontojen eteneminen vaikuttaa siihen, milloin tukien maksaminen voidaan aloittaa. Maksatusten tarkat aloituspäivät julkaistaan maksuaikatauluun, kun ne ovat varmistuneet.

Maksuaikataulu poikkeaa tästä eteenpäin aikaisemmin totutusta

EU:n maatalouspolitiikka uudistui vuodesta 2023 alkaen. Uudistus vaikuttaa sekä hallinnon että viljelijän toimintaan. Uudistus vaikuttaa pysyvästi myös viljelijätukien maksuaikatauluun.

Kokonaan kansallisesti rahoitettujen tukien maksuaikatauluun ei ole tullut merkittäviä muutoksia edellisiin vuosiin verrattuna. Sen sijaan esimerkiksi luonnonhaittakorvaus maksetaan tästä vuodesta alkaen joulukuussa ja luonnonmukaisen tuotannon korvaus marraskuussa.

Eläinten hyvinvointikorvauksen ennakko maksetaan tässä vaiheessa vain naudoista, lampaista ja vuohista. Tukiehtojen muutosten sekä viitepäivän aiheuttamien muutosten vuoksi eläinpalkkioiden laskenta naudoista monimutkaistuu niin, että maksut alkavat helmikuussa.

Syksyn 2023 ja kevään 2024 tavoitteelliset maksuaikataulut löytyvät Ruokaviraston nettisivulta.

Lähde: Ruokavirasto (Koko tiedote täällä.)

Kommentit

Kirjaudu tai rekisteröidy kirjoittaaksesi kommentteja