Olet täällä

Euroopan parlamentti äänesti LULUCF-asetuksesta

Euroopan parlamentti äänesti keskiviikkona LULUCF-asetusluonnoksesta. Nyt saavutettu äänestystulos tukee metsien aktiivista ja kestävää käyttöä osana ilmastonmuutoksen vastaista taistelua.

Yksi Suomen hallituksen tärkeimmistä tavoitteista on edistää biotaloutta eli siirtymistä fossiilisista polttoaineista kohti uusiutuvaa energiaa. Tämä edellyttää hakkuiden lisäämistä noin 10–15 miljoonaa kuutiometriä vuodessa.

Maa- ja metsätalousministeri Jari Leppä toteaa maa- ja metsätalousministeriön tiedotteessa äänestystuloksen olevan hyvä uutinen niin metsänomistajille kuin metsäteollisuudellekin.

Työ jatkuu edelleen

Äänestys oli kuitenkin vasta välitulos, sillä asian käsittely on vielä kesken jäsenmaiden muodostamassa ministerineuvostossa. Kun neuvoston kanta on valmis, LULUCF-asetusta käsitellään EU-parlamentin, ministerineuvoston ja EU-komission yhteisessä kolmikantaneuvotteluissa.

Leppä kiittää kuitenkin jo tässä vaiheessa kaikkia meppejä, jotka ovat aktiivisesti tehneet työtä asian eteen ja toteaa vastuullisen metsänhoidon olevan olennainen osa Suomen metsätaloutta. Suomen metsät ovat merkittävä hiilinielu myös jatkossa, vaikka niiden käyttöä lisätäänkin.

 

Lähde: Maa- ja metsätalousministeriö

Kommentit

Samankaltaista sisältöä