14.09.15

Harbinger-mallasohran viljelyalat kasvussa

Harbinger on muutamassa vuodessa noussut viljellyimpien mallasohrien joukkoon ja tänä vuonna se oli kolmanneksi viljellyin mallasohra 16 000 hehtaarin viljelyalallaan.

Harbinger on muutamassa vuodessa noussut viljellyimpien mallasohrien joukkoon ja tänä vuonna se oli kolmanneksi viljellyin mallasohra 16 000 hehtaarin viljelyalallaan.

Mallasohran viljelyssä lajikkeen merkitys korostuu. Laatuominaisuuksissa erityisesti valkuaispitoisuudella ja jyväkoolla on merkitystä. Näihin voidaan vaikuttaa pitkälti jo lajikevalinnalla. Harbinger on laadukas mallasohra, joka on haluttu lajike mallastamon prosesseihin. Sen jyväkoko on iso ja valkuaispitoisuus luontaisesti alhainen.

Harbinger on lunastanut paikkansa monien mallasohran viljelijöiden tiloilla. Lajike on käytännön viljelyssä osoittautunut menestyvänsä erilaisissa oloissa ja erilaisina vuosina. Harbinger on tuottanut mallastuskelpoista satoa vuodesta toiseen ja on toiminut niin mallastamon kuin panimoidenkin prosesseissa hyvin. Mallastuksessa Harbinger on todettu erittäin hyväksi ja tasapainoiseksi lajikkeeksi.

Harbinger-mallasohra on Suomen oloihin jalostettu. Se näkyy satovarmuutena vaihtelevissakin kasvuoloissa. Kasvuajaltaan Harbinger on hyvin oloihimme sopiva, se on kasvuajaltaan esim. Tippleä pari päivää aikaisempi. Harbingerin viljelyvarmuutta lisäävät luja korsi ja hyvä taudinkestävyys. Monista kaksitahoisista poiketen se sietää myös happamuutta.

Jouluolutta Harbingerista

Sinebrychoffin Jouluolut 2015 valmistetaan Harbinger-lajikkeesta. Jouluoluen mallasohran viljelijäksi valittiin Linnaisten kartanon isäntä Christian Stjernvall Mäntsälästä. Lajiketta myöden kotimainen olut valmistetaan viime vuoden sadosta.

Tutustu tarkemmin Harbingerin ominaisuuksiin ja koetuloksiin.


Kommentit

Kirjaudu tai rekisteröidy kirjoittaaksesi kommentteja