Olet täällä

Kaarle on ohrien uusi kunkku!

Kaarle on ominaisuuksiltaan kauden kiinnostavin ohrauutuus Borealilta. Se on tällä hetkellä markkinoiden satoisin monitahoinen ohra ja pärjää myös suurimmalle osalle kaksitahoisista, vaikka on niitä aikaisempi. Korkean satopotentiaalinsa ansiosta Kaarle onkin tuottoisa vaihtoehto myös Etelä-Suomeen, jossa perinteisesti on totuttu viljelemään kaksitahoisia lajikkeita.

Kaarlen hyvä taudinkestävyys ja erinomainen korrenlujuus tuovat viljelyvarmuutta. Pidempikortisena Kaarle ei ole niin altis kuivuudelle ja sopii näin myös poudanarkuudesta kärsiville, esimerkiksi Etelä-Suomen savisille pelloille. Kaarlen lujakortisuus on näkynyt eri vuosina etenkin runsaasti lakoontuneissa kokeissa, joissa se on säilynyt lähes lakoontumatta, kertoo Borealin kasvinjalostaja Reino Aikasalo.

Isojyväinen Kaarle on ollut siementuotannossa nyt ensimmäistä vuottaan ja siementä on saatavilla ensi kevään kylvöille.

Lisätietoja Kaarle-ohrasta.

Kommentit

Samankaltaista sisältöä