Martti Yli-Kleemola
18.02.13

Suomalaisryhmä selvittelee mitenkä maataloutta harjoitetaan eteläisellä pallonpuoliskolla

Torstain ja perjantain välisenä yönä 40 maatalousalan ammattilaista käsittävä joukko lähti Helsinki-Vantaan lentokentältä Hongkongin kautta kohti Austaraliaa. Tavoitteena oli tutustua ammattiveljien ja –sisarien työhön heidän tiloillaan Australiassa ja Uusi-Seelannissa.

Kymmentuntisen lennon jälkeen perjantaina klo 15.30 laskeuduttiin Hongkongiin jossa yövyttiin. Hongkongissa ei maataloutta harjoiteta vaan se on tuontielintarvikkeiden varassa. Käytimme lauantain aikaeroon totuttelemiseen ja vietimme päivämme tutustumalla kaupunkiin ja valmiiksi jatkojalostettuihin, paikallisiin maataloustuotteisiin.

Joukkue tankkaus- ja taktiikkapalaverissa

Lauantaina illansuussa lähdimme kohti Hongkongin uutta, maalaispoikaan vaikutuksen tehnyttä lentokenttää kohti. Oppaamme kertoi kentällä olevan 750 myymälää tai ravitsemuspistettä ja itse havaitsimme lähtöportteja numeroidun 550 asti. On siinä eroa Porin lentokentän yhteen ravitsemuspisteeseen ja lähtöporttiin. Tavarapaljoudesta päättelimme että tämän päivän Kiinassa ei ole enää pulaa mistään aineellisesta. Paljon on vielä tarpeen ylikin turisteille lentokentällä kaupattaviksi.

Seitsemän jälkeen ahtauduimme koneeseen jonka piti lähteä aikataulun mukaisesti 19.45. Vaan eipä lähtenyt. Yhdeksän paikkeilla kone lähti rullailemaan ja pitkän ajelun sekä odottelun jälkeen nousimme ilmaan ja suuntasimme kohti Melbournea, jonne runsaan 9 tunnin jälkeen sunnuntai-aamuna laskeuduimme. Olimme jo ajallisesti 9 tuntia Suomessa totuttua edellä.

Ensivaikutelma Australiasta oli kuiva kun katselimme bussin ikkunasta maisemia matkalla hotelliin. Sunnuntai- illan vietimme energiaa tankaten ja keskittyen tulevien päivien ammatilliseen antiin.

Maanantai-aamuna alkavat maatilavierailut Australiassa ja niistä on tarkoitus kertoa tällä blogisivulla jos vaan yhteydet pelittää.

Kommentit

Kirjaudu tai rekisteröidy kirjoittaaksesi kommentteja