Martti Yli-Kleemola
31.03.14

Viljelijäryhmä lähti USA:han ja Kanadaan tutustumaan maataloustuotantoon ja oppimaan uutta

Varhaisena maaliskuun lauantai-aamuna kokoontui ryhmä henkilöitä Helsinki-Vantaan lentoasemalle. Ryhmää yhdisti kiinnostus maataloustuotantoon sekä halu kokea ja oppia uutta

Varhaisena maaliskuun lauantaiaamuna kokoontui ryhmä henkilöitä Helsinki-Vantaan lentoasemalle. Ryhmää yhdisti kiinnostus maataloustuotantoon sekä halu kokea ja oppia uutta. Tavoitteena oli selvittää miten Keskilännessä ja Kanadassa tänään maataloutta harjoitetaan sekä saada vaikutteita ja vertailla kokemuksia matkaseuralaisten, suomalaisien ammattisisarien ja veljien kanssa

Ryhmä sunnuntailounaalla

Lentomatkat Frankfurtin kautta Chicagoon sujuivat tavanomaisesti. Epämukavaa istumista ahtaissa oloissa, taiteilua ruokaillessa ja unen tavoittelua. Onneksi oli välissä pieni jaloittelu konetta vaihdettaessa.

Chicagossa majoituimme joen rannalle, jonka jälkeen illastimme Smith ja Wollenskyssä. Ruokalista oli laadittu JD hengessä ja yhteisesti totesimme keittiön onnistuneen tehtävässään.

John Deere- henkinen ruokalista

Sunnuntaipäivä käytettiin tavallisten turistien tapaan tutustumalla Chicagoon. Tuli katsastettua baseball- ja jalkapallo stadionit, kasvitieteellinen puutarha ja Michigan järven rannat. Chicagon keskustassa taitaa olla pulaa tonttimaasta, sillä talot on rakennettu suomalaisittain ajatellen varsin korkeiksi. Korkeimmassa, Willis Towerissa kävimme katsastamassa 412 metrin korkeudelta miltä kaupunki ylhäältä päin näyttää. Baseball-stadionin viereisten talojen katot olivat juuri sopivalla korkeudella ja niiden katoille rakennetuista katsomoista lienee hyvä seurata stadionilla pelattavia pelejä.

Näkymiä Willis Towerista

Jää-/ koripallohallin edustalle oli myös muutama urheilulegenda saanut oman näköispatsaansa.

Bobby Hull - legenda

Sunnuntaille sattui paikallinen juoksukilpailu, missä yli 40.000 juoksijaa kierteli kaupungin katuja ja puistoja. Muutenkin kaupungin näytti vallanneen hölkkäinnostus, lihaa liikkui runsaasti kaduilla ja puistoissa.

Ajoimme myös keskellä kaupunkia sijaitsevan maatilan ohi. Oppaamme kertoi sen olevan John Deeren ylläpitämä. Maatilalla saivat kaupunkilaiset käydä veloituksetta tutustumassa siihen mistä oikeasti se maito ja liha heidän pöytiinsä tulee.

Maanantaina päästään itse asiaan kun lähdetään Chicagon pörssin kautta Illinoisin ja Iowan maaseudulle.

Kommentit

Kirjaudu tai rekisteröidy kirjoittaaksesi kommentteja