24.08.18

Puuston hirvieläinvahingot voi nyt ilmoittaa sähköisesti

Metsänomistaja voi saada korvausta hirvieläinten kasvavalle puustolle aiheuttamista vahingoista. Vahinkoilmoituksen voi tehdä nyt myös sähköisesti maksuttomassa Metsään.fi-palvelussa.

Metsänomistaja voi saada korvausta hirvieläinten kasvavalle puustolle aiheuttamista vahingoista. Vahinkoilmoituksen voi tehdä nyt myös sähköisesti maksuttomassa Metsään.fi-palvelussa, Metsäkeskus tiedottaa.

Metsänomistaja voi saada hirvieläinten kasvavalle puustolle aiheuttamista vahingoista korvausta, kun tietyt edellytykset täyttyvät ja vahingot ylittävät 170 e kynnysarvon.

Korvauksen saanti edellyttää Metsäkeskuksen tekemää maksullista vahinkoarviointia. Mikäli hirvieläinvahinko oikeuttaa korvaukseen, korvataan metsänomistajalle myös vahinkoarvioinnista aiheutuneet kulut.

Metsänomistaja voi arvioida hirvivahingon suuruutta alustavasti hirvivahinkolaskurin avulla, ennen kuin lähettää hirvieläinvahinkoilmoituksen Metsäkeskukseen.

Tällä hetkellä vain metsänomistajat voivat lähettää hirvieläinvahinkoilmoituksia Metsään.fi-palvelussa, toimijoille ilmoitusmahdollisuus avautuu myöhemmin tänä syksynä.

Lähde: Metsäkeskus

Kommentit

Kirjaudu tai rekisteröidy kirjoittaaksesi kommentteja