Olet täällä

Uusi Severi-ohra tuottaa isojyväistä satoa

Borealin uutuusohra Severi on satoisuudeltaan monitahoisten ohrien ehdotonta kärkeä. Se on yksi satoisimmista markkinoilla olevista monitahoisista ja tulee varmasti kiinnostamaan ohran viljelijöitä laajasti.

Severi on menestynyt hyvin erilaisilla maalajeilla ja kaikilla viljelyvyöhykkeillä.

- Monitahoisen ohran pääviljelyalueella Severi on erinomainen vaihtoehto rehuohran tuotantoon, ja eteläisessä Suomessa se tarjoaa satoisana lajikkeena tuottoisan vaihtoehdon syysviljojen ja -öljykasvien esikasviksi, ohran jalostaja Reino Aikasalo Borealilta kertoo.

Severi-ohra tuotti Keski-Pohjanmaalla 5300 kilon hehtaarisadon. Severin sadon laatu on hyvä, sen tuhannen jyvän paino ja hehtolitranpaino ovat korkeita, joten se soveltuu hyvin rehuohran tuotantoon.

- Myös tärkkelyspitoisuus on korkea, joten Severissä on potentiaalia myös tärkkelysohraksi, Aikasalo sanoo. Hänen mukaansa Severin soveltuvuutta tärkkelystuotantoon tutkitaankin parhaillaan Altialla.

Severin erittäin hyvä härmän- ja rengaslaikunkestävyys ovat osa viljelyvarmuutta ja myötävaikuttavat suuren ja laadukkaan sadon muodostumiseen.  

Severin siementä on tänä syksynä saatavissa Peltosiemenen ja Raisioagron kautta.

Mukana Huippufarmari-kisassa

Severi kisaa myös Raisioagron Huippufarmari-kilpailussa. Keski-Pohjanmaan ammatti-opiston joukkue valitsi kisaan viljelykasvikseen Severi-ohran, jota viljeltiin rehuksi.  Satoa kertyi tänä kesänä noin 5300 kiloa hehtaarilta ja jyvä oli kooltaan suurta.

- Kisan kannalta kilojen lisäksi olennaista on myös viljelyn taloudellinen tulos ja ympäristövaikutukset, Jaakko Laurinen Raisioagrosta kertoo.

Huippufarmari-kilpailun tulokset selviävät myöhemmin syksyllä.

Tutustu Severin ominaisuuksiin ja koetuloksiin.

Kommentit

Samankaltaista sisältöä