21.04.17

Kemera-tuen haku käynnistyi vauhdikkaasti

Hakemus kannattaa jättää Metsään.fi-palvelussa.

Suomen metsäkeskus alkoi hyväksyä nuoren metsän hoidon Kemera-tukihakemuksia 20. huhtikuuta lähes vuoden tauon jälkeen. Metsäkeskus suosittelee hakemaan Kemera-tukea sähköisesti Metsään.fi-palvelussa.

Haun avauspäivänä puoleen päivään mennessä Metsäkeskukseen oli saapunut noin 2 900 hakemusta. Tukea nuoren metsän hoitoon oli haettu yön ja aamupäivän aikana noin 4,45 miljoonan euron arvosta. Lähes kolmannes hakemuksista oli tullut Päijät-Hämeestä ja viidennes Pohjois-Pohjanmaalta.

Hankehallinnon asiantuntija Yrjö Niskanen Suomen metsäkeskuksesta muistuttaa, että uusia hakemuksia kannattaa tehdä vasta, kun todella aikoo aloittaa metsänhoitotyöt. Tämä on nyt entistä tärkeämpää, koska nuoren metsän hoidon Kemera-töiden toteutusaika on rajattu vuoteen, eikä lisäaikaa voida myöntää.

Kemera-tukea on osoitettu hyvin tälle vuodelle ja sitä pidetään riittävänä vuoden aikana tuleviin hakemuksiin. Metsäkeskus voi hyväksyä uusia nuoren metsän hoidon ja taimikon varhaishoidon Kemera-hakemuksia kaikkiaan noin 54,6 miljoonan euron edestä vuoden aikana.

Lähde: Metsäkeskus

Kommentit

Kirjaudu tai rekisteröidy kirjoittaaksesi kommentteja