Olet täällä

Kolme vinkkiä, jotka jokaisen aloittelevan metsänomistajan on hyvä muistaa

Tuoreelle metsänomistajalle metsään liittyvät asiat eivät ole aina tuttuja ja ne saattavat tuntua vaikeilta ymmärtää. Metsäkeskus laati uusien metsänomistajien avuksi kolme vinkkiä, joiden avulla pääsee touhussa alkuun.

1. Millainen metsäni on?

Tutustu metsääsi etsimällä käsiisi tiedot tilasi puustosta: selvitä, millaisia puita metsässäsi on, minkä ikäisiä ja kokoisia puut ovat, onko tilalla muita luontoarvoja kuten suota tai puroja ja miten sinne pääsee kulkemaan.

Edellinen omistaja on saattanut tehdä tilalle metsäsuunnitelman tai voit kirjautua Metsään.fi-palveluun, josta näet perustiedot omasta metsästäsi.

2. Mitä pidän tärkeänä metsässäni?

Lähtökohtaisesti Suomessa ei ole metsänhoitopakkoa. Metsä kyllä pärjää ja puut kasvavat. Metsänomistajalla on varsin laaja vapaus hoitaa metsäänsä niin kuin hän itse haluaa. Mitään metsänhoitopakkoa Suomi ei tunne.

Jos kuitenkin haluat pitää omaisuudestasi huolta tai saada tuottoa sijoituksellesi, metsää kannattaa hoitaa.

Mieti, mitä pidät tärkeänä ja mitä itse haluat metsältäsi. Tämän jälkeen on helpompi tehdä päätöksiä siitä, miten hoidat ja käytät metsääsi.

3. Ole utelias ja kysy

Metsäasiat voivat tuntua aluksi vaikeilta ymmärtää, kun ammattisanasto ei ole hallussa. Ne ovat kuitenkin täysin opittavissa.

Metsäammattilaiset auttavat mielellään metsänomistajia. Muista kysyä rohkeasti tarkennusta ja lisätietoa, jos et heti ymmärrä.

Metsään-starttipäivä 27. tammikuuta tiedonjanoisille metsänomistajille

Metsäkeskuksen Metsään-starttipäivä on tarkoitettu uusille metsänomistajille ja kaikille metsäasioista kiinnostuneille. Koulutus järjestetään 14 paikkakunnalla. Osallistumismaksu on 20 euroa.

Ilmoittaudu mukaan Suomen metsäkeskuksen verkkosivuilla.

 

Lähde: Metsäkeskus

Kommentit

Samankaltaista sisältöä