Olet täällä

Joka viidenneltä metsätaimitarhalta löytyi kasvinsuojeluaineiden väärinkäyttöä

Joka viides metsätaimitarha käytti kasvinsuojeluaineita väärin, Turvallisuus- ja kemikaalivirasto (Tukes) tiedottaa. Kyseiset tilat käyttivät Suomessa hyväksymättömiä kasvinsuojeluainevalmisteita tai eivät noudattaneet kasvinsuojeluun tarkoitettujen kemikaalien käyttöohjeita.

Asia tuli esille viime vuoden tehovalvonnassa, jota Tukes ohjasi.  Valvonnassa kiinnitettiin huomiota käytettyihin kasvinsuojeluaineisiin, niiden kirjanpitoon ja varastointiin.

Valvontakäyntejä tehneet elinkeino-, liikenne- ja ympäristökeskuksen tarkastajat kävivät yhteensä 38 tilalla, mikä on valtaosa Suomen metsätaimitarhoista.

Tarhaajat toivoisivat lisää metsätaimitarhoille tarkoitettuja valmisteita

 Tukesin ylitarkastaja Lotta Kailan mukaan suurin osa puutteista johtui hyväksytyn valmisteen käytöstä käyttöohjeen vastaisesti metsätaimitarhalla.

”Tarhaajat kokevat, että metsätaimitarhoille tarkoitettuja valmisteita ei ole tarpeeksi. Lisäksi tarhaajien mielestä valmisteiden käyttöohjeet eivät ole tarpeeksi selkeitä. Metsätaimitarha-ala on itse vastuussa riittävän valmistevalikoiman varmistamisesta, mutta Tukesissa kiinnitämme huomiota käyttöohjeiden selkeyteen”, Kaila toteaa tiedotteessa.

Hyväksytyt valmisteet Tukesin rekisteristä

Suomessa saa käyttää vain Tukesin hyväksymiä valmisteita niiden käyttöohjeiden mukaisesti. Hyväksytyt valmisteet ja niiden käyttöohjeet löytyvä mm. Tukesin ylläpitämästä rekisteristä.

Käyttöohjeiden noudattaminen on tärkeää ennen kaikkea siksi, että kemikaalien käyttö kuormittaisi ympäristöä mahdollisimman vähän.

 

Lähde: Turvallisuus- ja kemikaalivirasto (Tukes)

Kommentit

Samankaltaista sisältöä