Olet täällä

Suojaa taimistot hirvieläinten tuhoilta

Hirvet aiheuttavat vuosittain suuria tuhoja taimistoissa, Jos taimisto on alueella, jossa hirvieläinkanta on suuri, on taimien suojaus hirvikarkotteella ainoa keino.

Trico- valmistetta voidaan ruiskuttaa taimien latvuksiin käsikäyttöisellä ruiskullaTrico-hirvikarkote on ollut Metsäntutkimuslaitoksella kokeissa useana vuonna ja aineen teho on todettu hyväksi. Saman ovat todenneet myös käyttäjät, koska aine on ollut vuoden rekisteröitynä ja sitä ennen muutaman vuoden koeluvalla käytössä. Taimistossa sellaiset taimet, jotka aiotaan kasvattaa tukkipuiksi, kannattaa käsitellä.Suurimmassa vaarassa ovat taimet, joilla on korkeutta 1 - 3 metriä. Jos lunta on vähän myös pienemmät taimet ovat vaarassa.

Trico-karkoitetta sumutetaan taimien latvoihin, joita hirvieläimet mieluiten syövät.

Käsittely ei vaikuta lainkaan kasveihin ja yhtä lailla havu- kuin lehtipuut voidaan käsitellä.

Aine on nestettä, joka sumutetaan sellaisenaan laimentamatta taimien pinnalle. Lämpötila loka-marraskuussa on usein viileä ja siksi pakkaus on pidettävä huoneenlämmössä käyttöä edeltävä yö, jotta aine sumuuntuu kunnolla. Käsittelyn aikana puut eivät saa olla kuurassa, koska aine lähtee valumaan pois kuuran sulaessa.

Valtion keräämistä hirvenkaatoluvista korvataan osa aineen hinnasta metsänomistajille. Tätä tarjousta kannattaa kysyä paikalliselta riistanhoitoyhdistykseltä.

Maatalouskaupoista on mahdollista tilata normaalihintaista ainetta.

Kuivuttuaan taimen pintaan Trico- hirvikarkote antaa pitkäaikaisen tehon hirvieläinten tuhoja vastaan

 

Otsikko: 

Kommentit

Samankaltaista sisältöä