20.01.16

Kaarle - huippusatoisa monitahoinen ohra

Kotimainen Kaarle on ominaisuuksiltaan kauden kiinnostavin monitahoinen ohrauutuus. Lajikkeen korkea satopotentiaali, hyvä korrenlujuus ja erinomainen taudinkestävyys tuovat monitahoisen ohran viljelyyn selvää lisäarvoa.

KaarleBOR on ominaisuuksiltaan kauden kiinnostavin monitahoinen - ohrien uusi kunkku. Lajikkeen korkea satopotentiaali, hyvä korrenlujuus ja erinomainen taudinkestävyys tuovat monitahoisen ohran viljelyyn selvää lisäarvoa.

Satoisuudessa Kaarle pärjää hyvin suurimmalle osalle kaksitahoisista, vaikka on niitä 4-5 päivää aikaisempi. Korkean satopotentiaalinsa ansiosta Kaarle onkin tuottoisa vaihtoehto myös Etelä-Suomeen, jossa perinteisesti on totuttu viljelemään kaksitahoisia lajikkeita. Suuri jyväkoko ja melko korkea tärkkelyspitoisuus tekevät siitä myös kiinnostavan tärkkelysohrakandidaatin.

Pidempikortisena Kaarle ei ole niin altis kuivuudelle ja sopii näin myös poudanarkuudesta kärsiville, esimerkiksi Etelä-Suomen savisille pelloille. Borealin kasvinjalostajan Reino Aikasalo sanoo Kaarlen lujakortisuuden näkyneen eri vuosina erityisesti runsaasti lakoutuneissa kokeissa, joissa se on säilynyt lähes lakoontumatta, kuten yllä olevassa kuvassa.

Lue lisää Kaarlesta Kasvussa-lehden artikkelista.

Kaarlen tarkemmat lajiketiedot

Kommentit

Kirjaudu tai rekisteröidy kirjoittaaksesi kommentteja