19.01.22

Elintarvike- ja juomateollisuuteen pian tarjolla gluteenittomia ja terveysvaikutteisia ohria

Prebioottinen eli runsaasti hitaasti sulavaa kuitua sisältävä BARLEYmax® sekä ensimmäinen luontaisesti gluteeniton Kebari® -ohra edustavat terveyttä edistävien täysjyväviljojen uutta sukupolvea. Tänä keväänä ne esitellään Pohjois-Euroopan elintarvike- ja juomateollisuusmarkkinoilla suomalaisyritysten voimin.

Miltä kuulostaa kuoreton tai luontaisesti gluteeniton ohra? Australiassa perinteisin menetelmin jalostetut erikoisohrat tarjoavat tähän vastauksen. Ne sopivat hyvin monenlaisiin mylly-, leipomo ja juomateollisuuden tuotteisiin. BARLEYmax®-ohran kuitupitoisuus on huippuluokkaa ja terveysvaikutuksiltaan se on ylivoimainen.

Gluteenittomat Kebari®-ohrat jaetaan kahteen tyyppiin. Tarjolla on mallasohra panimo- ja juomateollisuuden käyttöön ja elintarviketeollisuuteen sopiva elintarvikeohra. Ensimmäiset näistä ohrista jalostetut elintarvikkeet ovat jo markkinoilla Australian lisäksi mm. Japanissa sekä USA:ssa.

Oululainen tuotekehitysyritys Golden Malt solmi pari vuotta sitten tuotekehitys- ja markkinointiyhteistyösopimuksen australialaisten kanssa. Golden Maltin myyntikanavana Pohjois-Euroopassa toimii suomalainen yhteistyöyritys FoodFarm. Tälle keväälle elintarvike- ja juomateollisuuteen päästään toimittamaan pieniä testimääriä näitä uuden sukupolven ohria. Isompien määrien toimitukset aloitetaan näillä näkymin vuoden päästä. Toistaiseksi toimitaan tuontierien kanssa, viljelyä Suomessa päästänee aloittamaan mahdollisesti vuonna 2023.

Kuva: Ville Virtanen

FoodFarm on Trans Farmin ja Murtolan HamppuFarmin yhteinen gluteenittomien superfoodien, öljyhampun ja ohrien myynti- ja markkinointiyritys.

Kommentit

Kirjaudu tai rekisteröidy kirjoittaaksesi kommentteja