21.04.16

”Suomalainen olut on luonnontuote, joka tuo elannon yli tuhannelle maanviljelijälle”

Kotimaisella oluella on tärkeä vaikutus alkutuotannon työllisyydelle ja alkutuotannosta saatavalla mallasohralla oluelle.

Panimoteollisuus työllistää suoraan panimoissa reilut 1 700 henkilöä, mutta koko arvoketjussa raaka-aineiden tuotannosta kuluttajalle asti työllistävä vaikutus on lähes 26 000 henkilöä.

Kotimaisella oluella on tärkeä vaikutus alkutuotannon työllisyydelle ja alkutuotannosta saatavalla mallasohralla oluelle. Kuluttajatutkimuksen mukaan suomalaisista neljä viidestä (83 %) pitää olutta luonnollisista raaka-aineista valmistettuna.

Panimoiden työllistävä ja taloudellinen merkitys omalla alueellaan on huomattava. Kolme neljästä suomalaisesta (76 %) on sitä mieltä, että panimoala on tärkeä alueellinen työllistäjä ja neljä viidestä (84 %) katsoo, että panimoala tuottaa yhteiskunnalle tärkeitä verotuloja. Tiedot selviävät Panimo- ja virvoitusjuomateollisuusliiton Taloustutkimuksella teettämästä tutkimuksesta.

Oluen arvoketju työllistää mallasohran viljelyssä Suomessa yli 1 000 viljelijää. Mallasohraa viljellään Kymenlaaksosta länsirannikolle. Mallasohra mallastetaan Lahdessa, josta se kuljetetaan panimoihin. Mallasohran viljelysopimuksia Viking Maltin mallastamolle sadosta 2016 tehdään toukokuun loppuun saakka osoitteessa www.vikingmalt.fi.

Lähde: Panimo- ja virvoitusjuomateollisuusliitto, lehdistötiedote 19.4.2016

Kommentit

Kirjaudu tai rekisteröidy kirjoittaaksesi kommentteja